Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.jiffysteamer.ro

Folosirea site-ului www.jiffysteamer.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor stipulate in prezentul document pe care proprietarul isi pastreaza dreptul de a opera modificari ale celor prevazute fara o notificare prealabila.

Site-ul www.jiffysteamer.ro, numit in continuare Site-ul, este proprietatea SC CLEAN ONE SRL inregistrata cu sediul social in Bucuresti, Str. Voronet nr. 1, Bl. D1, Apt.9, Sector 3 Nr. Reg J40/4566/2007, CUI/CIF: RO 21279480, si numita in continuare Clean One.

Clean One este singurul Dealer autorizat in Romania al companiei Jiffy® Steamer Company LLC din Statele Unite ale Americii, producatoare a brandului de echipamente cu abur Jiffy® Steamer inca din 1940 si activeaza pe piata din Romania in calitate de importator al acestui brand.

Clean One permite utilizatorilor Site-ului acces in interes personal, pentru comenzi online sau pentru informare si comenzi telefonice, dar nu permite reproducerea integrala sau partiala a site-ului, referirea, copierea, vanzarea sau folosirea in maniera comerciala sau contrara intereselor Clean One, a niciunei parti din acest site. Intreg continutul Site-ului, inclusiv texte, poze si filme sunt proprietatea Clean One si a furnizorului sau Jiffy® Steamer Company, LLC. Dreptul de autor este respectat conform legii protectiei drepturilor de autor, legea nr. 8/1996 cu modificarile si completarile ulterioare si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.

Produsele Jiffy Steamer
Site-ul comercializeaza online sau prin comanda telefonica produse marca Jiffy® Steamer din gama echipamentelor cu jet de aburi. Produsele sunt noi in cazul in care nu se specifica altceva, sunt livrate in ambalajele originale ale producatorului Jiffy® Steamer Comapany LLC. Descrierea produselor, a accesoriilor precum si caracteristicile tehnice sunt prezentate in conformitate cu cele oferite de producator, iar Clean One nu isi asuma responsabilitatea eventualelor discrepante intre descrierea producatorului si produsul in sine.
Clean One isi rezerva dreptul de a isi selecta clientii. Produsele prezentate pe Site se pot modifica in functie de producator, imaginile au caracter informativ, iar preturile pot suferi modificari. Preturile afisate la acest moment pe Site sunt in lei si includ TVA de 19%. In urma modificarilor de pret de la producator sau a modificarilor de taxe conform legislatiei din Romania, Clean One isi rezerva dreptul de a putea modifica la orice moment si fara o notificare prealabila pretul produselor afisate pe site. In ciuda eforturilor Clean One de a mentine preturile produselor actualizate pe Site, se poate intampla ca unul sau mai multe produse sa aiba un pret neactualizat si in consecinta afisat incorect pe site. Ne cerem scuze pentru acest eventual inconvenient. Clean One va trimite in aceasta situatie o proforma rectificativa pe care clientul o poate accepta sau are dreptul sa ceara anularea comenzii.

Clean One isi rezerva dreptul de a nu onora o comanda total sau partial in cazul in care producatorul nu mai produce produsele comandate si nu mai exista stocuri din produsele respective, sau in cazul in care conditiile de livrare se modifica independent de Clean One si fac imposibila onorarea comenzii. Clientul va fi informat telefonic despre acest neajuns si va fi consiliat de catre un reprezentant Clean One pentru inlocuirea cu un alt produs, sau poate renunta la comanda. In cazul in care plata a fost inregistrata in contul Clean One, iar clientul anuleaza comanda, acesta isi va primi inapoi toata suma platita, in conditiile descrise in continuare.

Efectuarea comenzii pe Site

Clientul poate alege si trimite o cerere de comanda pentru produsele prezentate pe website. Detaliile despre efectuarea pre-comenzii se gasesc pe pagina Cum Cumpar? Dupa lansarea comenzii pe Site, un reprezentant de vanzari Clean One va contacta telefonic clientul pentru confirmarea comenzii, informarea acestuia despre disponibilitatea stocului si termenul de livrare. Totodata, rezprezentantul Clean One il va informa pe client de costul transportului prin curier. Clientul isi poate prezenta acordul asupra costului curierului sau poate denunta unilateral tranzactia, anuland comanda.

Plata produselor comandate
Plata produselor comandate pe Site se face ramburs la curier, in momentul livrarii produselor prin curier. Plata curierului cade in sarcina cumparatorului. Produsele pot fi ridicate si de la sediul firmei, cu conditia ca acest lucru sa fie anuntat dinainte, iar plata se poate efectua si in numerar la sediul nostru. Nu este posibila plata cu card bancar nici online nici la sediul Clean One.

Livrarea produselor
Livrarea produselor comandate se face prin curier, pe costul cumparatorului, pentru livrari oriunde in Romania. Costul curierului se va confirma telefonic de catre un reprezentant Clean One odata cu telefonul de confirmare a comenzii. Clientul isi poate prezenta acordul asupra costului curierului sau poate denunta unilateral tranzactia, anuland comanda. In situatia in care clientul solicita livrarea cu o anumita companie de curierat preferata de acesta sau cu care se afla in parteneriat, clientul va suporta toate costurile si riscurile acestei expeditii.
In cazul in care clientul nu este gasit la adresa de livrare mentionata in comanda acesta va fi contactat telefonic de catre firma de curierat. Clientul trebuie sa anunte un numar de telefon valabil pentru buna derulare a procesului de vanzare-cumparare.

Termenul de livrare poate diferi in functie de disponibilitatea stocului sau in functie de situatii independente de Clean One. Clean One isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Clean One precum incendii, cutremure, inundatii, greve, miscari sociale sau orice alte cazuri de forta majora. Clean One se obliga sa ia toate masurile necesare livrarii in termenele stabilite telefonic cu clientul, si sa il anunte pe acesta de eventuale intarzieri. Clean One nu isi asuma raspunderea pentru intreruperea productiei sau modificarile produselor aduse de catre producatorul Jiffy® Steamer Company, LLC si nici pentru intarzierile in productie sau livrare ale acestuia. Oferta pe Site poate suferi modificari de produse si de pret fara anunturi prealabile.

Garantia produselor
Produsele comercializate de catre Clean One prin www.jiffysteamer.ro sunt supuse legii nr. 449/2003, republicata in 2008 cu modificarile si completarile ulterioare, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si OG 21/1992 privind protectia consumatorului, republicata in 2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect, impreuna cu toate accesoriile aferente, copie a facturii fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului fara a i se solutiona garantia.

Returul produselor achizitionate online

Acceptarea Termenilor si Conditiilor prezente, privind contractele la distanta presupune luarea la cunostinta si aplicarea O.U.G. 34/2014, publicata in MOF nr. 427/11.06.2014.

Conform O.U.G. 34/2014, beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere. Se considera 14 zile din momentul receptionarii fizice a produsului de catre consumator sau de catre o terta persoana, alta decat transportatorul, indicata de catre client pentru a face receptia.

Clientul poate sa isi exercite dreptul de retragere printr-un mesaj telefonic sau printr-un email completat la pagina Contact.

Renuntarea unilaterala presupune si induce repunerea partilor in conditia prealabila incheierii contractului de vanzare-cumparare la distanta.

Rambursarea sumelor platite de client furnizorului se va face in maxim 14 zile calendaristice de la informarea retragerii. Clientul are obligatia de a suporta cheltuielile de retur. Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produsului rezultata din manipularea acestuia. Costul aferent acestei diminuari va fi adus la cunostinta clientului imediat ce va fi receptionat de catre Clean One in urma exercitarii dreptului de retragere din partea clientului si va fi dedus din suma pe care Clean One o are de rambursat clientului.

Procedura de retur presupune trimiterea produsului achizitionat, impreuna cu o copie a facturii si cu certificatul de garantie in original, inapoi la sediul Clean One Distribution, in Bucuresti, Str. Miletin nr. 46, parter, Sector 3, printr-o firma de curierat rapid sau aducerea lui personal la sediul mentionat mai sus. Dupa receptia produsului se intocmeste o Fisa de Receptie Service pentru verificarea starii produsului returnat. In cazul returnarii unui produs folosit, incomplet, cu ambalaj deteriorat sau in orice alta stare diferita de cea de produs nou, ambalat conform metodei de ambalare a producatorului, conform Art. 14 alineat (3) din O.U.G. 34/2014 „consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor”.

In cazul in care produsul va trebui sa fie revandut ca produs folosit, second hand, cumparatorului i se va returna doar pretul de vanzare ca produs folosit.

Confidentialitate

Toate informatiile introduse de utilizatorii Site-ului in formularul de comanda vor fi folosite in exclusivitate pentru scopul pentru care au fost furnizate (de ex. comanda, livrare, plata, comunicare cu clientul in cazul in care acesta a permis acest lucru), cu respectarea Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia clientilor, cu modificarile si completarile lor ulterioare.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, Clean One are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Sunteti obligat/a sa furnizati datele, acestea fiind necesare emiterii facturii fiscale si livrarii produselor prin curier sau direct de catre Clean One in cazul in care optati pentru acest lucru. Refuzul dvs. determina imposibilitatea facturarii si a livrarii produsului. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai departamentului contabilitate sau operatiuni.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata catre Clean One in atentia conducerii. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

*orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoana are, deasemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Dispozitii finale
Acceptarea Termenilor si Conditiilor de Utilizare a Site-ului pentru cumpararea de produse online, reprezinta intelegerea partilor si tine loc de contract scris. Utilizatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a Site-ului.

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Clean One si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, partile vor apela fie la solutionarea pe calea instantelor de judecata romane, Camerei Arbitrale sau a medierii prin intermediul unui Birou de Mediere autorizat de Consiliul de Mediere din Romania.